Oglasio se Konaković nakon što mu je KCUS odbio inicijativu

Vijesti 15. jan 202015:50 > 15:58
N1

Nakon što smo jučer objavili da je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu odbio inicijativu zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića da se omogući timu ljekara pedijatara iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" pristup operacionim salama na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, oglasio se i sam Konaković.

Kako se navodi u odgovoru, inicijativa Konakovića razmatrana je na sjednici Stručnog vijeća KCUS-a koja je održana 9. decembra prošle godine i donesena je jednoglasna odluka koju potpisuje generalna direktorica Sebija Izetbegović da se Konakovićeva inicijativa odbije kao “neosnovana i zakonski neutemeljena” 

VEZANE VIJESTI

“Nije nezakonito da dovedete doktore iz Slovenije sa Valdoltra klinike i hvalite se? Nije vam nezakonito da dovedete dr. Šešliju, dr. Dučića, da zovete dr. Gavrilovića, sve njih iz Beograda!? Nezakonito vam je da pustite Gavrankapetanovića, Maksića, Biščevića, Tanovića, Bećirbegovića i ostale domaće stručnjake da našu djecu liječe i operišu! Tjerate nam djecu na klinike u Tursku gdje ih opet operišu naši doktori, a roditelji plaćaju velike troškove. Mnogo ste veći problem vi što šutite od vaših nalogodavaca. Mnogo veći”, naveo je Konaković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad