Prodanović osudio provokacije u Srebrenici i Bratuncu

Vijesti 16. jan 202009:50 > 10:00
N1

Takvi izgredi mnogo više štete Srbima koji tu žive, kazao je Lazara Prodanović, delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koji je u Novom danu komentarisao događanja od 7. januara u Srebrenici i Bratuncu.

Badnje veče i ove godine u Srebrenici nije proteklo mirno. Gradom, ali i pored Memorijalnog centra u Potočarima gdje su sahranjene žrtve genocida, prošla je kolona uz glasno puštanje četničkih pjesama. Slične scene zabilježene su i u Višegradu i Bratuncu.

Prodanović se u komentaru na ove nemile događaje zapitao kakve koristi ima od takvih provokacija…

“Takvi izgredi mnogo više štete Srbima koji tu žive. Kakva je korist od toga? Šta uopšte znači za Badnji dan u bilo kojem smislu provocirati bilo koga”, kazao je on, te dodao:

“Šta znači i da pripadnik Oružanih snaga vrijeđa osjećanja jednog naroda? Onda se pitamo da li mi gradimo profesionalne, nepristrasne Oružane snage, koje neće biti pod političkom kontrolom ili su to pojedinici koji će sutra, kada dođe do konfrontacije, biti podijeljeni na tri strane”.

Podsjećamo, Prodanović je u Novom danu također govorio i o ilegalnim migracijama, kao i o problemu imenovanju Mlađena Božovića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad