Ivana Marić, Augustin Palokaj i Mladen Bosić u Danu uživo

Vijesti 16. jan 202012:27 > 12:29
N1

U emisiji Dan uživo, danas od 16 sati, ne propustite:

Parlament ni danas nije glasao o imenovanju Mlađena Božovića. Na zahtjev SDA, Tegeltija je povukao ovu tačku dnevnog reda. Šta se može očekivati od novih međustranačkih konzultacija? Uživo izvještavamo o dešavanjima u državnoom Parlamentu, a analiziramo sa Ivanom Marić.

Koliko je Bosna i Hercegovina prioritet Europske unije, a koliko je bh. vlastima važno prilagođavanje europskim standardima? Koja će biti uloga Hrvatska dok predsjeda Europskim vijećem? Iz Brisela za Dan uživo govori Augustin Palokaj.

Bosna i Hercegovina, za razliku od prošlogodišnjeg propusta, dobila je delegaciju u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe. Ponovno je izabran Mladen Bosić, koji će za N1 govoriti i ostalih politčkim temama.

Osim nastavka političkih tenzija, bez raspleta situacije u Kantonu Sarajevo. Danas nije bilo kvoruma. Što nakon tumačenja OHR-a, ima li ijedna strana dovoljno ruku? Razgovaramo sa Igorom Stojanovićem iz SDP-a.

Sarajevo i dalje u svjetskom vrhu po zagađenosti zraka. Uživo smo na ulicama glavnog grada da provjerimo kako se diše.

Na vrhuncu vala zagađenja, predstavljamo projekte Udruge Green Art, Eko kutak. Amra Hrasnica naša je gošća, poznata po jedinstvenom čepoćilimu.

Vaš domaćin danas Boris Brezo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad