Osmanović: Nema nikakve trgovine između SDA i SNSD-a

Vijesti 16. jan 202012:24 > 12:30
N1

Predsjedavajući Kluba poslanika SDA u Parlamentu BiH Adil Osmanović pozdravlja odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije da sa dnevnog reda današnje sjednice povuče imenovanje Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice i kaže da u ovoj stranci smatraju da o toj kandidaturi treba još razgovarati.

Osmanović je novinarima rekao da nema nikakve trgovine između SDA i SNSD-a u ovom slučaju.

Prema njegovim riječima, kada je riječ o imenovanju ministra za ljudska prava i izbjeglice, SDA ima svoje stavove, kao i SNSD sa svojim koalicionim partnerima.

“Očekivali smo da će koalicioni partneri SNSD-a ispoštovati ono što smo se dogovorili, a to je da za ministra za ljudska prava bude predložena osoba koja je profesor, koja je politički bila neangažovana, iz reda ostalih i koja ne bi bila opterećena svim ovim kao kad je u pitanju Božović”, naveo je Osmanović.

Konstatujući da je povlačenjem imenovanja sa dnevnog reda Predstavničkog doma ostavljeno još 10-15 dana za razgovore i postizanje dogovora, Osmanović je istakao da bi SDA bila najsrećnija da neko novi bude predložen za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

“To bi bilo najbolje za ovu koaliciju”, poručio je Osmanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad