Đokić pod lupom istražnih organa policije i Tužilaštva Republike Srpske

Vijesti 16. jan 202014:45 > 14:47
N1

Pod lupom istražnih organa policije i Tužilaštva Republike Srpske, nalazi se ministar u Vladi RS Petar Đokić, te lider Socijalističke partije, potvrđeno je za N1.

Dok se u političkim kuloarima špekuliše da Đokić gubi povjerenje unutar sopstvene partije, ali i unutar vladajuće koalicije, iz Tužilaštva jasni:

“Republičko javno tužilastvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala postupa u jednom predmetu u kojem je prijavljen Petar Đokić, a u vezi sa poslovanjem EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari d.o.o. Tužilaštvo je zaprimilo Izvještaj Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske o preduzetim mjerama i radnjama koje se odnose na izuzimanje relevantne predmetne dokumentacije, a u vezi sa poslovanjem ovog privrednog subjekta. Više informacija o ovom predmetu u ovom trenutku ne možemo iznositi”, rečeno je za N1.

Nema detalja o predmetu, ali ima potvrda da se Đokiću na teret stavljaju sumnjive dodjele koncesija na štetu Republike Srpske.

 Iz Vlade o ovom slučaju još nisu oglašavali.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad