Privođenja nakon napada na džamiju u Kozarskoj Dubici

Vijesti 17. jan 202010:37 > 10:42
N1

Policijski službenici Policijske stanice Кozarska Dubica dana jučer su identifikovali te izvršili kriminalističku obradu osoba inicijala M.B. i B.Š. oba iz Кozarske Dubice, zbog postojanja sumnje da su izvršila krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ nad objektom Islamske vjerske zajednice u Кozarskoj Dubici, saopćeno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Kako je saopćeno, osumnjičeni se terete da su 13.01.2020. godine, oko 03,30 časova, u Кozarskoj Dubici upotrebom podesnog predmeta razbila prozorsko staklo i oštetili fasadu na vjerskom objektu Islamske vjerske zajednice.

”Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv lica M.B. i B.Š. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za krivično djelo ‘Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.

Policijska uprava Prijedor ovim putem poziva predstavnike vjerskih zajednica, institucija i građane, da kroz zajedničku saradnju, uz međusobno uvažavanje i toleranciju održimo povoljno stanje bezbjednosti za sve građane multietničke zajednice”, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad