Stigli "novonabavljeni" trolejbusi u Sarajevo

Vijesti 17. jan 202011:18 > 11:29
N1/Kanton Sarajevo

"GRAS bogatiji za još sedam "novonabavljenih" trolejbusa", saopštili su iz ovog javnog preduzeća. Nekoliko trolejbusa koji su "novonabavljeni" već je pušteno u saobraćaj, čime je kaže ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, ostvareno obećanje dato na početki prošle godine.

Ovim smo u zadnjih godinu dana nabavili 14 novih vozila koji će unaprijediti javni gradski prijevoz u Sarajevu. Podsjetiću da je preko Evropske banke za obnovu i razvoj raspisan poziv za nabavku 25 novih najsavremenijih zglobnih trolejbusa koji će moći raditi bez kontaktne mreže i na bateriju voziti između 10 i 12 kilometara”, rekao je Šteta.

U saopštenju se navodi da je osim trolejbusa, u protekloj godini nabavaljeno je deset zglobnih autobusa na plin, što znači da je KS bogatiji za ukupno 24 “novonabavljena” vozila.

“Ljudi koji rade u ovom preduzeću zaslužuju da im se obezbijede dobri uslovi za rad, prije svega kroz nabavku vozila kako bi naše sugrađane prevozili kvalitetno i sigurno”, pojasnio je resorni ministar.

U saopštenju se navodi i da je jučer preko Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) objavljen javni poziv za nabavku deset minibusa, čime će se unprijediti saobraćaj u padinskim dijelovima grada. Prema očekivanja, vozila bi na raspolaganju trebala biti na proljeće ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad