Saša Magazinović i Žarko Marković u Novom danu

Vijesti 17. jan 202014:16 > 14:18
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Dok političari nekih od najrazvijenijih zemalja svijeta na posao idu pješke, metroom ili biciklom, predstavnici vlasti u BiH luksuzne službene automobile nerijetko tretiraju i kao lično vlasništvo. Poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović, za “Novi dan, između ostalog, govori o inicijativi za dopunu Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH.

Zagađenost zraka uzrok je sve većeg broja zdravstvenih problema; brojni bh. gradovi ovih dana su i bukvalno sive zone u kojima otežano dišu i hodaju ljudi sa maskama. Deklaraciju o zagađenosti predstaviće nam Hasib Salkić, predsjednik Liberalno Demokratske Stranke BiH i Rešad Mašić, projekt manager Green Deala, a aplikaciju o praćenju zagađenja – zenički srednjoškolac Nedim Fakić.

Život građana u BiH i aktuelne društveno-političke prilike, kroz pregled dnevne štampe, za “Novi dan” komentariše novinar iz Banjaluke, zamjenik glavnog urednika “Glasa Srpske” Žarko Marković.

Plesačice sarajevskog kluba “Astorija”, devetogodišnja Ajna Koro i trinaestogodišnja Emina Dupovac, govore o ljubavi prema plesu, takmičenjima, medaljama… Subotnji “Novi dan” završavamo u ritmu muzike za ples!

Od 9 do 11 sati sa vama Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad