Vreto: Bićemo spremni za sastanak u ponedeljak ili utorak

Vijesti 17. jan 202014:34 > 14:40
N1

Opozicija neće biti destruktivna u KS, no poziv na sastanak od vladajuće većine dobili su kasno, pojasnio je Elvis Vreto iz Naše stranke, razloge za nedolazak na sastanak sa SDA, SBB i DF.

Dva poziva na ragovor sa vladajućom većinom u Kantona Sarajevo stigao je oko sat vremena prije samog sastanka, kaže poslanik Naše stranke u Skupštini KS Elvis Vreto.

“Mislim da je potrebno malo vremena, ozbiljna je situacija, da stranački organi donesu odluke kako bi u ponedeljak ili utorak se održao taj sastanak i u konačnici donio taj rezultat koji svi očekuju”, pojasnio je Vreto iz Naše stranke.

Vreto pojašnjava da su zbog složenih odnosa u Kantonu i građani, ali i poslanici u nezavidnoj poziciji. Nekoliko poslednjih sjednica Skupštine, podsjeća Vreto, završile su nakon intoniranja himne.

“Mislim da je nova parlamentarna većina svojim potezom i žurbom ušla u nedefinisan pravni okvir. Drago mi je da su svjesni te činjenice i da se na ovaj način povlače”, rekao je Vreto.

Vreto je dodao da je siguran stara većina neće biti destruktivna. Cilj im je, kaže, da se situacija u kojoj se Kanton našao prevaziđe.

Predstavnici vladajuće većine danas su pozvali na sastanak, i kolegama iz stranaka opozicije ponudile sporazum-prelazno rješenje, da Smiljana Viteškić, najstarija poslanica u KS, preuzme predsjedavanje Skupštinom KS do izbora novog rukovodstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad