Magazinović za N1: Sada je Vijeće ministara na potezu, imaju rok od 30 dana

Vijesti 18. jan 202012:28 > 12:31
N1

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržali su na ovosedmičnoj sjednici inicijativu o uvođenju propisa za označavanje službenih vozila.

Inicijativu je predložio poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Saša Magazinović kojom je zadužio Vijeće ministara BiH da u roku od 30 dana donese dopunu Pravilnika o uvjetima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine.

Jako me ohrabrilo i zahvalan sam kolegama koji su jednoglasno podržali ovu inicijativu, a posebno me iznenadilo prisustvo ljudi iz ministarstva saobraćaja koji su obećali podršku i rad na realizaciji ove inicijative. Posljedica svega toga bila je da i Predstavnički dom usvoji inciijativu, sada je Vijeće ministara na potezu“, kazao je Magazinović za N1.

Kazao je u cijeloj priči ima elemenata krivičnog djela.

Ja sam postavio nekoliko pitanja o kapacitetima voznog parka institucija. Suština je da petkom ili subotom ako svratite na taj parking, ti automobili nisu na parkinzima. Gdje su? Na privatnim posjedima, izletištima, koriste se za odlazak na odmor. U svemu tome ima elemenata krivičnog djela“.

Dodao je da Vijeće minsitara ima rok od 30 dana.

Meni je čudno kako Tužilaštvo nije reagovalo kada nekog službenika čak uslikaju u tome. Dakle, ova inicijativa za cilj ima da obilježi službena vozila i tako spriječi zloupotrebu. Vijeće ministara ima rok od 30 dana izmjenom Pravilnika da to uradi. Jedan od načina su naljepnice na tim vozilima, drugi način su posebne registarske tablice. Vozila treba učiniti vidljivim i omogućiti građanima da mogu prijaviti zloupotrebe. Inicijativa je već sada dala neki efekat, nadam se da će VM uraditi svoj dio posla i da ćemo ovu oblast uljuditi i vratiti povjerenje građana koje je s razlogom poljuljano“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad