Nožem pokušao napasti policajce u Sarajevu

Vijesti 18. jan 202012:53 > 12:57
N1

"Dana 16.01.2020.godine u 16,20 sati, obaviještena je Druga PU da je u ulici Obala Maka Dizdara, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica, došlo do napada na policijske službenike Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH", saopćeno je iz MUP-a KS.

Kako se dalje u izvještaju MUP-a KS navodi, na mjestu događaja su zatekli lice koje je nožem pokušalo napasti policajce.

“Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli lice koje je nožem pokušalo napasti policajce. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o D.L., rođen 1968.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Pošto se radi o nasilnom licu, isto je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, prevezeno na Kliniku za psihijatriju “Jagomir”, gdje je zadržano na daljem liječenju. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se policijski službenici navedene Direkcije saslušaju u svojstvu svjedoka na okolnosti počinjenog krivičnog djela iz člana 359. KZ F BIH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti).

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela”, navodi se.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad