Mokar kolovoz otežava kretanje na cestama širom BiH

Vijesti 19. jan 202007:30 > 07:32
N1

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra mjestimično ima u višim predjelima, dok je u nizinama kolovoz pretežno mokar ili vlažan, saopćeno je jutros iz BiHAMK-a.

Zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac), Jajce-Crna Rijeka i Lanište-Ključ.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad