Vremenska prognoza za naredne sedmice

Vijesti 20. jan 202010:47 > 10:49
N1

Stabilno vrijeme, bez padavina preovladavat će u Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice.

U centralnoj i istočnoj Bosni u kotlinama i duž riječnih tokova očekuje se u jutarnjim satima magla, koja se ponegdje može i duže zadržati i od koje će zavisiti najviša dnevna temperatura zraka.

U južnim i zapadnim područjima pretežno sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Temperatura zraka bit će relativno visoka za ovo doba godine. Za dane vikenda moguća je slaba kiša a na planinama susnježica i snijeg.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od -4°C do 2°C u Bosni, u Hercegovini od 2°C do 6°C. Najviše dnevne temperature varirat će od 3°C do 9°C u Bosni, na jugu zemlje od 8 do 13 °C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama u periodu od 27. januara do 3. februara očekuje se nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama. Temperature zraka bit će nešto veće u odnosu na predhodnu sedmicu. Mraz nije isključen na visoravnima i visokim planinama, gdje je moguća i pojava snijega.

Jutarnje temperature zraka varirat će između 0°C i 4°C u Bosni, na jugu zemlje do 7°C. Maksimalne temperature u Bosni do 10°C i u Hercegovini do 14°C

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad