Napadnuti policajaci u Banjaluci

Vijesti 20. jan 202011:22 > 11:26
MUP RS

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 18. januara 2020. godine, uhapsili su osobe inicijala D.K. i D.M. oba iz Banjaluke zbog osnova sumnje da je D. K počinio krivična djela ''Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje'', ''Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti'' dok se obje osobe sumnjiče da su izvršili krivično djelo ''Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari''.

Protiv osobe D. M. biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja ”Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija”.

Naime, mjesno nadležnoj policijskoj stanici, Policijske uprave Banjaluka, 18. januara 2020. godine, oko 20,30 sati prijavljeno je da su u mjestu Debeljaci, opština Banjaluka u jednom ugostiteljskom objektu fizički napadnuta dvije osobe, nakon čega su osumnjičeni razbili šajbu na vozilu jednog oštećenog i vrata na vozilu drugog oštećenog.

Nakon obavljenog razgovora sa oštećenim osobama i utvrđivanja bitnih činjenica, policijski službenici su pokušali da legitimišu lice D. K. koji je počeo sa vrijeđanjem policijskih službenika a zatim ih je fizički napao, nakon čega je uhapšen, dok je osoba inicijala D. M. ometala policijske službenike u vršenju službene radnje i isti nije postupio po usmenom naređenju. Osoba inicijala D. K. je odbilA da se akotestira dok je kod osobe D. M. utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 2,27g/kg. 

O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Protiv D. K. i D.M. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad