Alma Čolo, Branislav Borenović i Sanjin Gijo u Novom danu

Vijesti 20. jan 202013:21 > 13:24
N1

U Novom danu sutra gledajte:

O političkim temama u Novom danu govore Alma Čolo, članica glavnog odbora SDA i Branislav Borenović, predsjednik PDP-a. Jesmo li bliže izmjenama Izbornog zakona i hoće li i grad Mostar konačno imati izbore, kako će se razriješiti situacija oko imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice, te hoće li Darko Ćulum biti novi direktor SIPA-e? To su samo neke od tema u Novom danu.

Vazduh je i dalje zagađen i opasan po zdravlje stanovništva u Sarajevu i nekoliko gradova u BiH. Građani su skeptični da nadležni rade sve da zaštite zdravlje stanovništva, te se sistemski posvete dugoročnim rješenjima. O protestima zbog zagađeja govorimo u Novom danu, sa jednim od organizatora, Sanjinom Gijom.

Aktuelne događaje i društveno -političku svakodnevicu komentarišemo sa Velmom Šarić, direktoricom Centra za postkonfliktna istraživanja iz Sarajeva.

U Davosu je počeo jubilarni 50. godišnji samit Svjetskog ekonomskog foruma, koji okuplja pripadnike svjetske političke i ekonomske elite koji će razmijeniti mišljenja o najaktuelnijim globalnim izazovima, među kojima su klimatske promjene, usporavanje globalnog rasta, trgovinski ratovi, te sukobi i napetosti na Bliskom istoku, u sjevernoj Africi i u istočnoj Aziji. Donosimo vam sve informacije u Novom danu.

U Sarajevu je otvorena izložba ”Empatija”, čiji je cilj prikupiti pomoć za migrante i izbjeglice, te dio sredstava uputiti za pomoć Australiji nakon katastrofalnih požara. O izložbi ”Empatija” i našoj ličnoj empatiji u svakodnevnom životu govorimo u Novom danu.

U Novom danu govorimo i o ljubavi, odnosno onima koji su je pronašli u devetoj deceniji života. Kako izgleda ljubav u trećem životnom dobu, sa nama će podijeliti Memnuna Krluć i Mustafa Redžo.

Budite uz Novi dan – sa vama od 7 do 10 sati Ivana Crnogorac i Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad