FMON dodijelio knjige za Memorijalni centar Srebrenica – Potočari

Vijesti 21. jan 202011:34 > 11:39
Anadolija (AA)

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti dodijelilo je Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari naučna i stručna izdanja za razvoj biblioteke, i to preko 100 različitih naslova iz fonda otkupljene naučne i stručne literature na osnovu Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera za 2015., 2016., 2017., 2018. i 2019. godinu.

Naime, Memorijalni centar Srebrenica-Potočari pokrenuo je značajan broj projekata s ciljem razvoja muzejskih, istraživačkih i obrazovnih kapaciteta institucije, a jedan od tih projekata je razvoj biblioteke Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari

Cilj je od ovog Memorijalnog centra napraviti edukacijski i istraživački centar u koji će dolaziti naučnici, istraživači i studenti iz cijelog svijeta da izučavaju genocid, ratne zločine, kršenja međunarodnog humanitarnog prava, te istovremeno da istražuju različite segmente tranzicijske pravde, zaštite Ijudskih prava i borbe protiv diskriminacije.

S tim u vezi, Federalno ministarstvo obrazovanja i naukei darovalo je relevantnu literaturu za razvoj biblioteke Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, a koja može služiti kao izvor prilikom edukacija i istraživanja.

Memorijalni centar Srebrenica-Potočari

Inače, navedena donacija jedna je od aktivnosti Ministarstva na poboljšanju uvjeta rada biblioteka i obogaćivanja njihovog knjižnog fonda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad