Hartmann, Šimić, Marinković i Čomor gosti Novog dana

Vijesti 21. jan 202015:37 > 15:39
N1

Porodice žrtava genocida iz Udruženja "Majke Srebrenice" Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu podnijele su tužbu protiv države Holandije. U ulici koja je dobila naziv Srebrenica u Parizu, oskrnavljena je ploča s imenom ove ulice ispisivanjem ćiriličnog "4S". Tužbu, vandalizam u Parizu, sporni tekst New York Timesa o Radovanu Karadžiću u Novom danu komentiraju Florance Hartmann, književnica I novinarka I Goran Šimić, doktor pravnih nauka stručnjak u oblasti krivičnog prava i tranzicijske pravde.

Iz Srebrenice se javlja Haris Mujić, sedamneaestogodišnjak koji je s vršnjakinjom Maricom Milosavljević osmislio pametni kontejner po nazivu TFC (Trash for cash). Oni su sa svojim „izumom“ proteklog vikenda učestvovali na Start Me Up High School, najvećem takmičenju srednjoškolaca u BiH.

Gošća Novog dana je Mirjana Marinković – Lepić, zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, koja je inicirala tematsku sjednicu o pravosuđu u BiH uz izričit zahtjev da joj prisustvuje predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija.

U Sarajevu 23. januara počinje 12. Sarajevo Salsa Congress. Za četiri dana koliko traje kongres u glavnom gradu će prodefilirati oko 1.000 plesača iz BiH, regije i čitavog svijeta. Vruće latino ritmove u Novom danu predstavit će Valentina Vavra plesačica plesnog kluba “Aster” i Haris Aganović zumba instruktor.

“Kokoška” se nakon više od dvije godine vraća na scenu Pozorišta mladih, a naš gost je glumac Mario Drmać.

U rubrici PRESS N1 portal, ali I aktuelnosti s naslovnica I glavne teme drugih portala, printanih medija I društvenih mreža komentiramo s novinarom Adnanom Čomorom.

Novi dan 22. januara uređuje i vodi Sanela Dujković

Budite s nama od 7 do 10 sati

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad