Lazović otkrio šta su mu DF-ovci na svadbi rekli o rušenju Vlade KS

Vijesti 21. jan 202019:07 > 19:11
N1

Član Predsjedništva SPD-a Miro Lazović u Danu uživo je kazao da ga nije iznenadio potez Željka Komšića i DF da izađu iz "šestorke" u Kantonu Sarajevu. Ocijenio je kako je Komšić napravio riskantan potez.

Mnogi su građani Kantona Sarajevo zamjerili SBB-u i DF-u napuštanje “šestorke”. Posebno im je zasmetao potez Željka Komšića. Komentar?

VEZANa VIJEST

Građani u Sarajevu su na neki način Komšićev potez doživjeli kao prevaru. Za mene nije bilo iznenađenje što je Komšić istupio iz “šestorke”. On je, na neki način, ostavljen po strani od Naše stranke i SDP-a. Ovo je poprilično riskantan potez Komšića i mislim da se može reflektovati na lokalnim izborima, posebno ako DF bude sam išao na izbore.

Da li smatrate da je trenutna Vlada KS radila dobro ili loše?

Ova Vlada ima dobrih i loših poteza. Dobro je što su građanske stranke postale alternativa vladajućima. Najveći vjetar ovoj Vladi su dali stranici i za tim su se poveli i građani.

Loše?

Za kritiku je potez da jedan čovjek raspolaže tolikim sredstvima, 500-600 hiljada KM. To su novci Vlade KS koji su trebali kroz razne programe zadovoljiti interese građana. Kada sam ja bio predsjedavajući Skupštine KS nisam imao mogućnost da raspolažem sa više od 20 hiljada.

Hoće li biti smijenjena ova Vlada KS?

Ako ima 18 “čvrstih” ruku onda će pasti 29. januara.

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić je u Danu uživo kazala kako nije sigurna da SDA, SBB i DF imaju 18 ruku?

Bio sam nedavno na svadbi prijatelja, člana DF-a, i pitao sam neke DF-ovce iz Kantona, koji su tu bili, koliko je to “čvrsto” i oni tvrde da su ti potpisi čvrsti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad