Radončić: Ćulum prošao provjere, legalista sam

Vijesti 22. jan 202020:42 > 20:53
N1

Ekskluzivni gost večerašnjeg Pressinga Fahrudin Radončić rekao je da je Darko Ćulum prošao sve provjere i da je njegova obaveza, kao ministra sigurnosti, bila da Ćulumovo ime proslijedi Vijeću ministara.

VEZANE VIJESTI

Radončić je u razgovoru s Amirom Zukićem rekao da je legalista i da vjeruje Neovisnom odboru.

”Znate da je dosadašnji direktor otišao, i meni kao ministru i legalisti, je ostalo da ime gospodina Ćuluma proslijedim ka Vijeću ministara. U međuvremenu se desila promjena statusa direktora jer želi da se penzioniše po zakonima Republike Srpske jer će mu penzija biti mnogo veća”, ispričao je Radončić na početku Pressinga.

‘Na mom mjestu morate biti legalisti. Gospodin Ćulum ima tu hipoteku, ali mi gledamo da li je procesuiran. Prema njemu ne postoji procesurainje, neka se organi izjasne o tome. Situacija je pravno potpuno čista, Neovisni odbor ga je predložio, a Neovisni odbor čine eksperti”, potcrtao je gost N1.

On je, potom, govorio o konsultacijama koje je o Ćulumu imao s nekim međunarodnim zvaničnicima i da je mnogo informacija od ljudi ”koji nisu imali loša iskustva s Ćulumom”.

”Izvršio sam neke konsultacije i ne bih rekao da oni imaju loša iskustva s gospodinom Ćulumom. Moramo biti legalisti. Tužilaštva vode istragu, a policijske agencije su samo poluge u rukama Tužilaštva. Ne vidim razloga da bi se gospodin Dodik (Milorad) trebao bojati. Onaj koji nije radio nešto loše ne bi trebao da se boji”, naglasio je Radončić.

On je govorio i o Osmanu Mehmedagiću i OSA-i te ostalim aktuelnim temama. Detaljnije na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad