Radončić: Arnautu sam rekao da se sa mnom tako ne razgovara

Vijesti 22. jan 202022:17 > 22:22
N1

Lider SBB-a Fahrudin Radončić je u Pressingu na N1 komentarisao istupanje Damira Arnauta iz te stranke.

“Damir Arnaut je došao kod mene prije sedam-osam mjeseci. Rekao je ‘moja žena je zaposlena na aerodromu, ima probleme sa direktorom. Ako ga ne smijenite – nemate moj glas u Predstavničkom domu’. Rekao sam da se sa mnom tako ne razgovara. Ja sam imao 29 glasova za i osam protiv. Nakon toga je počeo da traži izgovore, stranci, šestorka…”, ispričao je. 

On je istakao i to kako se Arnaut nije pojavio na sjednici kada se birao mandatar za sastav Vijeća ministara.

Fahrudin Radončić je rekao kako potpisi na notarskim uugovorima nisu falsificirani, relevantni su i da ih je napravio upravo Damir Aranut. Kazao je da niko nema razloga za uznemiravanje jer:

“Što se uznemiravaju. Imaju svjedoci, Aranut je davao ugovore drugima. Bilsena Šahman – ona nema taj ugovor. Ja se nisam bavio time. Stvar je dobrovoljnosti – Arnaut je pravio i davao ugovore na potpis”, rekao je.

Radončić je rekao i to da je on primio Arnauta kod sebe u kabinet kada se vratio iz Australije, i kada je bio bez posla.

“Uzeo sam ga kod sebe kao savjetnika, stavio sam ga na kompenzacijsku listu. Ove godine je imao manje glasova nego prošli put. On će ostvariti 770.000 KM kao poslanik, hoće li vratiti 100.000 ili neće – njemu na savjest”, rekao je.

Podsjećamo, SBB je tražio povrat sredstava koja su uložena u kampanju za izbore, a što je ozvaničeno i kroz notarske ugovore, čije postojanje i Damir Arnaut, ali i Jasna Duraković, odbacuju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad