Usvojena odluka o privremenom finansiranju potreba KS

Vijesti 23. jan 202009:57 > 10:00
N1

Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba KS za period od 1. januara do 31. marta usvoen je danas na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Za su glasali svi prisutni, odnosno 33 zastupnika.

Na dnevnom redu današnje sjednice bio je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja do 31. marta. 32 zastupnika su bila za, jedan nije glasao.

Zastupnici su usvojili i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove Služba za zapošljavanje KS.

Privremeno finansiranje potreba KS, za koje se sredstva osiguravaju u budžetu, vršit će se srazmjerno sredstvima utrošenim u istom periodu prošle godine, a najviše do tromjesečnog prosjeka za prethodnu fiskalnu godinu. U tom periodu finansiraju se isti programi, a korisnici ne smiju povećavati broj zaposlenih.

Budžet se mora donijeti najkasnije do 31. marta ove godine. U suprotnom, neće se izvršavati rashodi u bilo koje svrhe osim otplate duga.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad