Alađuz o problemima u BiH: Kako se usuditi da kažeš, a da te mrak ne pojede

Vijesti 23. jan 202014:10 > 14:14
N1

Dženana Alađuz, novinar portala Interview.ba otvoreno je govorila o društvenim i političkim problemima koji muče Bosnu i Hercegovinu, te ukazala na brojne kontradiktornosti i ironiju koja muči bh. društvo.

“Svake dvije sekunde mi imamo neku strašnu aferu. Ono što u jednoj državi potraje za jednu godinu kod nas se dešava na petominutnoj osnovi. Imate šefa obavještajne službe koji ima lažnu diplomu, onda se okrenete u zdravstveni sektor nemaju Andola. Gdje god se okreneš nečim si bombardovan”, kazala je Alađuz.

Na konstataciju voditelja N1 da oni koji odlučuju da li će na određenu poziciju sjesti neko sa ili bez diplome se pravdaju time da su legalisti, Alađuz je komentarisala:

“To je toliko van pameti da je skroz to okej da neko sa lažnom diplomom… To ne bi trebalo biti pitanje, trebalo bi biti po nekom automatizmu.”

Ukazala je na još jednu ironičnu i kontradiktornu situaciju u BiH:

“Imate na Žurnalu, Avdo Avdić piše – specijalci uzmu godišnji odmor da čuvaju narko dilere. Kažu ‘Mogu li ispuniti zahtjev za godišnji odmor došao je narko diler sa lažnim pasošem da ga čuvam’. Kako i šta da kažeš kad to vidiš, kome, kako se usuditi da te mrak ne pojede.”

“Pa, pogledajte kod nas hapse roditelje ubijenog djeteta, ne hapse ubicu”, zaključila je Alađuz.

U jutarnjem programu N1 govorila je i o brojnim drugim temama i problemima, prelistavajući današnju dnevnu štampu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad