Brojni zanimljivi gosti na početku radne sedmice

Vijesti 25. jan 202020:49 > 20:50
N1

U ponedjeljak je Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta koji je ustanovljen 1. novembra 2005. rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. O sjećanju na žrtve holokausta, antisemtizmu i položaju jevreja u BiH za Novi dan govori Elma Softić-Kaonitz - generalna sekretarka Jevrejske opštine Sarajevo. Profesor međunarodnog prava Enis Omerović se javlja iz Zenice gdje će biti upriličena izložba "Kada su komšije bili ljudi" i panel diskusija povodom 75. goišnjice oslobođenja logora Auswitz.

O aktuelnostima u Parlamentu FBiH, odgađanju sjednice o stanju u KCUS-u, problemima radnika Zenicatoursa, neusvajanju Odluke o privremenom finansiranju i Budžetu u Zenici I drugim aktuelnim političkim temama razgovarat ćemo s Jasminom Duvnjakom, zastupnikom Parlamenta Federacije BiH.

U Novom danu ćemo govoriti I o premijeri predstave “Čorba od kanarinca’’ u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo. Dinamičnu komediju, ali i druge zanimljive sadržaje Centra u februaru 2020. najavit će direktor Armin Omerović. Gosti su I reditelj predstave Rijad Ljutović I glumica Sanela Pepeljak.

Ismar Sućeska, trener u hokejaškom klubu “Medvjedi” I mali hokejaši gosti su povodom tradicionalnog turnira “Happy Hockey Days” u Zetri. Turnir svake godine okuplja sve veći broj djece jer je među mlađom populacijom sve veći interes za ovaj sport.

Mladi bosanskohecegovački sankaši učestvuju u takmičenju Svjetskog kupa i ostvaruju solidne rezultate s obzirom za nebrigu države za ovaj sport.O sankašima u Novom danu govorimo sa Senadom Omanovićem predsjednikom Sankaškog saveza Bosne i Hercegovine i selektorom bh. reprezentacije.

Novi dan u ponedjeljak uređuje I vodi Sanela Dujković

Budite s nama od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad