Otkazana tri leta iz Sarajeva za Istanbul

Vijesti 27. jan 202013:29 > 13:43
N1

Otkazana su tri leta sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo na liniji za Istanbul, potvrđeno je za N1.

Prema podacima s web stranice aerodroma, otkazana su dva leta Turkish Airlinesa i jedan Pegasusov.

Kako je za N1 kazala Sanja Bagarić, portparolka Međunarodnog aerodroma Sarajevo, letovi su otkazani zbog smanjene vidljivosti.

‘Zbog guste magle i smanjene vidljivosti, otkazana su tri dolazna leta iz Istanbula, a samim tim i tri odlazna za istu destinaciju. Otkazan je i jutrošnji let za Beč. Zrakoplov za Rim jutros je poletio uz dvosatno kašnjenje.

Kada su u pitanju dolazni letovi, zrakoplov iz Minhena je sletio na vrijeme, te je i odletio na vrijeme. Planirani su još dolazni letovi iz Rima, Beograda, Beča, dva leta iz Zagreba, te jedan let iz Istanbula. Od odlaznih letova, planirani su još letovi za Beograd, Beč, Zagreb, te let za Istanbul”, rekla je Bagarić za N1.

Ona je naglasila da svi koji se spremaju na put ili očekuju nekoga, mogu status leta provjeriti na web stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo koja se redovno ažurira ili putem telefona 033/289-100, odnosno kontaktirati aviokompaniju od koje su kupili kartu s obzirom da je odluka o otkazivanju leta u nadležnosti aviokompanije, te ovisi od procjene pilota da li je trenutna vidljivost zadovoljavajuća za slijetanje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad