U sutrašnjem Novom danu Lana Prlić, Aida Pitić, Mirnas Avdić…

Vijesti 27. jan 202014:24 > 14:34
N1

Budite uz Novi dan i u utorak 28. januara. Očekuju vas aktuelne teme i relevantni gosti, uz javljanja naših reportera i priče iz svih dijelova BiH, regiona i svijeta.

Više od 2.700 osoba u Kini zaraženo je korona virusom, a gotovo 60.000.000 pogođeno je mjerama karantina. Kako se u vrijeme širenja opasnog virusa živi u Kini, kako izgleda svakodnevica, te koje su preporuke vlasti? Uživo iz Kine za Novi dan govoriće Mirnas Avdić, profesor sporta i košarkaški trener koji živi i radi u ovoj zemlji, a o preporukama za građane sa stručnog, medicinskog aspekta doktorica Aida Pitić, šefica epidemiološke službe u Zavodu za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Podaci o pedofilima u Federaciji BiH i Brčko Distriktu i dalje su tajna. Lana Prlić, zastupnica SDP-a BiH u Parlamentu Federacije BiH nedavno je u proceduru uputila prijedlog zakona o posebnom registru osoba pravosnažno osuđenih za krivična djela protiv spolne slobode i morala prema djeci i maloljetnicima. Izradu zakona zagovara i pravnica Adna Hanić Zalihić. Ovo je tema Novog dana, a Lana Prlić i Adna Hanić Zalihić naše su gošće.

Denis Zvizdić i Dragan Čović u Briselu sa predsjednicima parlamenata država zapadnog Balkana. Gubi li Zapadni Balkan uticaj, koje svjetske sile preuzimaju kontrolu? Na dnevnom redu i situacija u BIH… Posjetu analizira Zlatko Hadžidedić – vanjsko politički analitičar. Govorimo i o međunarodnoj konferenciju o Libiji u Berlinu.

Društvene mreže, naslovnice svjetskih medija posvećene tragičnoj smrti bivšeg košarkaša Koby Bryanta. Još uvijek se analizira utakmica između Hrvatske i Španije za titulu prvaka Evrope u rukometu. Džeko i Lulić kapiteni u rimskom derbiju. Sportske priče u Novom danu komentariše urednik sportskog centra Sport.ba Hajrudin Prolić.

Budite uz Novi dan, sa vama od 7 do 10 sati Minela Jašar Opardija i Ivana Crnogorac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad