Šarović za N1: On je grobar političke scene i želi najgore SDS-u

Vijesti 27. jan 202017:26 > 17:48
N1

Mislim da se radi o kleptomanskoj vlasti koja od svog lidera želi da napravi nacionalnog heroja, mislim da aktuelnu vlast sa SNSD-om, kazao je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović u Danu uživo na N1.

“Ko igra sa Dodikom on gubi uvijek. Mislim da se radi o kleptomanskoj vlasti koja od svog lidera želi da napravi nacionalnog heroja, mislim da aktuelnu vlast sa SNSD-om”, kazao je Šarović.

Šarović je kazao da su “neke greške učinjene”.

“Moram da kažem da su učinjene neke greške. Mislim da je cilj da ih eliminišemo. Postoje jasna pravila kako se mogu praviti koalicije, to sam rekao svima, kao i gospodinu Mićiću. Nadam se da će napraviti otklon od Dodikovih izjava”, dodao je.

Šarović je kazao da sastanak koji su održali Mićić i Dodik prošle sedmice jedna loša poruka.

“Ovo je poruka za sve, sa Dodikom je kompromitirajuće sjediti i razgovarati na ovakav način, na sakriven način. Naveče se ne sjedi u hotelu i razgovara o infrastrukturi. Mislim da je to loše. Poslaćemo jasnu poruku ali nećemo praviti nikakvu dramu. Mićić je napravio kiks, ali je potrebno u narednom periodu učiniti sve da stabilizujemo situaciju u Semberiji”.

“On apsolutno želi najgore SDS-u, on je grobar političke scene u cijeloj RS. Važno je to prepoznati, ne samo u SDS-u, nego vidimo i sa drugim političkim strankama šta se dešava”, dodao je.

Zbog čega bi Mićo Mićić pregovarao sa SNSD-om?

“Mislim da u Bijeljini imamo tradicionalno dobre rezultate i kandidate. Mislim da ne treba pregovarati. Ne vidim bilo kakav veliki razlog za to. Čak bi SNSD imao veći interes da traži pregovore sa SDS-om”, kazao je Šarović.

“Ne vidim bilo šta dobro što je SNSD učinio u prošlih nekoliko godina da bi ga narod opet podržao”, dodao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad