Raspušten Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka

Vijesti 28. jan 202020:28 > 20:31
SP

Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije na današnjoj sjednici donio je odluku o raspuštanju Gradskog odbora SP Banja Luka.

Na sjednici je odlučeno da se formira Povjereništvo zaduženo za sprovođenje unutarpartijskih izbora Socijalističke partije u Banjaluci.

Odluci je prethodilo isključenje iz Socijalističke partije bivšeg predsjednika Gradskog odbora SP Banja Luka Gorana Selaka, zbog grubog kršenja Statuta Socijalističke partije.

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Maksim Skoko izjavio je danas da je pet poslanika koji su do sada djelovali u poslaničkom klubu SP-a formiralo Nezavisni klub SP-a.  Osim Skoke, koji je šef novoformiranog kluba, u njegovom sastavu su Goran Selak, Andrea Dorić, Risto Marić i Savo Vulić.

Poslanik novoformiranog kluba Goran Selak rekao je da će podržavati politike vladajuće koalicije u RS i promovisati dobre projekte za građane.

On je istakao da su u kontaktu i sa poslanicima SP-a u Narodnoj skupštini Daliborom Stevićem i Srđanom Todorovićem, navodeći da su oni nezadovoljni, te da na posljednjoj sjednici kluba poslanika SP-a nisu bili protiv smjene Đokića, već se nisu izjašnjavali. 

Đokić je, osim Selaka i Skoke, iz SP-a isključio i predsjednika stranke za regiju Krajina Milenka Savanovića, a tu odluku potvrdio je i Glavni odbor SP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad