Jusko nakon emotivnog nastupa: Meni su šefovi građani Kantona Sarajevo

Vijesti 29. jan 202013:15 > 13:24
Anadolija

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko iz SBB-a danas je na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo pohvalio rad Vlade KS, koja je, po njegovim riječima bila jedna od najboljih, te iako će možda zbog takvih riječi platiti ceh, spreman je na to.

Pojasnio je da ne postoji osoba iz bilo koje političke partije sa kojom je u sukobu, te da je navikao u devet godina karijere sa otvorenim umom i čistom namjerom otvarati vrata koja su mnogima bila zatvorena.

Kaže da se tako ponašao kada je bio općinski vijećnik, pa kantonalni zastupnik, pa ministar unutrašnjih poslova, državni ministar, pa do pozicije ministra za boračka pitanja KS.

Istakao je da u proteklih 13 mjeseci radeći sa Vladom KS, nije postojalo ništa što je tražio za boračku populaciju, a da je to bilo upitno za ministre Vlade KS, jer, kako je kazao vjerovali su mu i “prepozali su da je svaki moj zahtjev imao čistu namjeru“.

”Meni i mojim kolegama nisu šefovi političke partije i lideri. Meni su šefovi građani Kantona Sarajevo, oni od kojih dobijamo plate. Njima smo dužni da odgovaramo”, kazao je Jusko.

Dodao je da u politici budete i prođete, nestanete preko noći, „ali svi mi trebamo biti svjesni jedne činjenice, a to je da ćemo se jednoga dana vratiti u svkodnevicu iz koje smo došli i valja svim ljdima, građanima, pogledati u lice, pa ako nemate oraha u džepu nećete imati problema s tim, u suprotnom, problema će biti“.

”Stoga sam danas za skupštinskom govornicom rekao ono što je čista istina, a sve drugo bi bilo potpuno licemjerstvo. Kao osoba nisam licemjer. Sagorio bih da sam to zadržao u sebi da sam to zadržao za sebe, da to nisam podijelio sa svima”, naglasio je Jusko.

”Poznavajući vrh partije kojoj pripadam, SBB, apsolutno nismo nikada imali problema da kažemo ono što mislimo. I sam predsjednik SBB Fahrudin Radončić je podržavao takvu vrstu stavova riječima  – ako imate potrebu da kažete nešto što je suha istina i ne kosi se sa istinom, nema potrebe da se suzdržavate. Bio sam slobodan, zbog javnosti i onih koji pitaju da li će me istina koju sam kazao za govornicom Skupštine KS, da je to najbolja Vlada, bit ću brutalno opet iskren, ako je to ceh koji trebam da platim za suhu istinu i ono za što sam predstavljao boračku populaciju 13 mjeseci a dobijao sam podršku svojih kolega, ja sam spreman da taj ceh platim bez imalo razmišljanja”, zaključio je u svojoj izjavi ministar za boračka pitanja KS Ismir Jusko.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad