Sekulić, Spahović i Ibrahimagić gosti Novog dana

Vijesti 29. jan 202013:32 > 13:40
N1

Tema jutra su posljednja dešavanja u Srebrenici, nakon što su se pojavile fotografije učenika koji veličaju četnike u prostorijama lokalne škole.

Roditelji bošnjačke djece traže formiranje savjeta roditelja koji će imati uticaja na dešavanja u školi. O atmosferi u ovom gradu, huškačkim faktorima i posljedicama, za Novi dan govori Marinko Sekulić, dugogodišnji novinar.

Sutra Ujedinjeno Kraljevstvo izlazi iz EU. Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo je izići iz EU-a 31. oktobra, no britanski parlament tražio je da se to odgodi , što je EU i prihvatila. Uoči Brexita, o razlozima i mogućim posljedicama, atmosferi u UK za ND govori Vedad Spahović, novinar iz Londona.

U vrijeme dok Britanija napušta EU, govorimo o samitu predsjednika Evropskog parlamenta i evropskoj perspektivi BiH. Sve važne događaje na političkoj sceni komentarisaće Rasim Ibrahimagić, koordinator Inicijative za monitoring EU integracija.

Dr. Kenan Arnautović jedan je od vodećih neurohirurga u svijetu. Čitav rat proveo je radeći na Kliničkom centru u Sarajevu. Pred kraj ‘94.otišao je u Ameriku, tamo i ostao. Godišnje uradi 400 operacija na kičmi i mozgu. U Sarajevu da razmijeni iskustva sa kolegama u oblasti moderne neurohirurgije i onologije. Pored iskustava dr. Arnautovića dio svojih iskustava sa gledaocima ND će podijeliti i dr. Zulejha Merhemić – onkolog.

Jesu li mješoviti brakovi još uvijek tabu-tema? Ima li ih uopće? Novinarka Suada Arnautović iz Sarajeva i publicista Dejan Azeski iz Skoplja istraživali su ovu temu. Do kakvih podataka su došli uskoro u ND.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad