Konaković: Hoću nešto da vam kao Bošnjak kažem

Vijesti 29. jan 202016:28 > 16:29
Screenshot

Zastupnik Naroda i pravde Elemedin Konaković drugi put se danas obratio u Skupštini Kantona Sarajevo. Ovaj put, kako je kazao, obraća se kao Bošnjak.

“Hoću nešto da vam kao Bošnjak kažem. Izgradili ste društvo koje u potpunosti urušava identitet Bošnjaka. Prezentirate nas i predstavljate kao jedan koruptivni narod koja mora biti poslušan svome lideru, svome vođi, da bi dobio posao, bio dio bilo kakve zajednice i to isključivo kroz stranku”, kazao je Konaković, te nastavio:

“Da vam kao Bošnjak nešto kažem o helikopteru, a posebno Radončiću, i posebno vama iz SBB-a, vi koji ste nas na Drini ostavili sa četiri duge cijevi. MUP BPK do prije nekoliko mjeseci imao je četiri duge cijevi kao jedina organizovana vojna formacija u kojoj djeca u školama proklamuju fašističku i čeničku propagandu stavljajući kokarde i koji od nas ponovo pravite plijen jer samo kad smo slabi mi smo plijen, pa nam Radončić drži govor i spriječava nabavku jednog helikoptera u KS, vi iz SDA to poslušno odobravate, a MUP RS nabavlja nova tri. Prije toga je nabavio mnogo istih”

Kako je kazao, napadaju se časni borci nebošnjaci koji su branili BiH.

“Od nas pravite društvo podobnih koje u klimi i geografskoj poziciji u kojoj se mi nalazimo ne može odgovoriti ni na jedan izazov, a kamoli na neki dobro osmišljeni napad. Napadate časne nebošnjake koji su sa nama odbranili ovu zemlju, koji su bili dio Armije Republike BiH i napadate mene kada nešto u njihovu korist kažem, a vaš predsjednik Izetbegović jučer u intervjuu za Glas Srpske kaže ‘svi smo propatili, svi smo preživjeli stradanja’, potpuno relativizirajući genocid u Srebrenici, nepresuđene genocide u Prijedoru i drugim gradovima u BiH i potpuno relativizira stradanja našeg bošnjačkog naroda, a časne Srbe i Hrvate napadate, one koji su sa nama branili ovu zemlju”, poručio je Konaković.

“Tako ste nam uništili šansu da u reviziji presude protiv Srbije tu zemlju zovemo agresorom, što ona jeste, jer vaša dodvoravačka i poltronska politika nije zaštita bošnjačkog indentiteta, ona je uništavanje bošnjačkog indentiteta. Ovo sam čekao dugo i nije bilo prilično da vam se kao Bošnjak obratim. I o tom ćemo bošnjačkom indentitetu u narednim sjednicama mnogo razgovarati”, kazao je lider Naroda i pravde.

Posebnu poruku poslao je lideru Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću.

“Posebno Radončiću poruka, kakav god da si, nećeš slabiti bošnjački narod u onom dijelu koji se zove spremnost na odbranu od nekog novog fašizma koji buja na ovim prostorima”, kazao je Konaković na kraju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad