SDP: Pitanje NATO-a pretvoreno u jeftini populizam

Vijesti 31. jan 202006:47 > 06:51
N1

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH otvoreno je ključno državno pitanje euroatlantskih integracija, povodom izjave Bakira Izetbegovića da NATO puta nema bez saglasnosti svih, odnosno SNSD-a i Milorada Dodika.

“Stoga, SDP postavlja pitanje koalicionom trokutu DF, SBB i SDA, a naročito predsjedavajućem Predsjedništva Željku Komšiću, kako odgovara na tvrdnje kapitena bošnjačke reprezentacije? Da li to znači da je DF svjesno obmanuo javnost tvrdnjom da je NATO već na Drini? Predsjedništvo SDP BiH smatra da je poražavajuće da se ovako bitno državno pitanje pokazalo jeftinim populizmom, a NATO put miljama daleko”, navode iz SDP-a.

Kako je navedeno, na sjednici su “osuđeni nedavni stavovi Dragana Čovića po pitanju izmjena Izbornog zakona”, te ih SDP BiH smatra apsolutno neprihvatljivim.

“Očigledno je kako se stavovi Dragana Čovića po ovom pitanju nisu promijenili još od 2014. godine i dogovora sa SDA. U neuvjerljiva opravdanja HDZ-a i SDA, kako jedni druge žele istjerati na čistac, više niko ne vjeruje, jer je više nego jasno kako oni nikad neće naštetiti jedni drugima. Evidentno je kako dugogodišnji partneri HDZ i SDA čekaju povoljan trenutak kada će objaviti da su pronašli zajednički jezik po pitanju Izbornog zakona”, navode.

“Mi, u SDP-u, ne sumnjamo kako će preko svojih poslušnih medija i jedni i drugi praviti predstavu da su pobijedili i prevarili onog drugog, kao što je to bio slučaj sa pričom o ANP i tvrdnji da se neće formirati Vijeće ministara bez federalne Vlade. U svemu će, nažalost, opet kratkih rukava ostati bh građani”, stoji, između ostalog, u saopćenju SDP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad