Vreto napustio Našu stranku, postaje samostalni zastupnik u Skupštini KS

Vijesti 31. jan 202014:04 > 14:11
N1

Našu stranku napustio je Elvis Vreto, jedan od zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. Vreto je za N1 potvrdio da će nastaviti rad kao samostalni zastupnik, te da su razlozi za njegovo istupanje isključivo unutarstranačke prirode, te da nemaju veze radom Vlade KS koja je imala njegovu podršku.

“Od danas ću u Skupštini KS nastaviti djelovati kao samostalni zastupnik jer sam istupio iz Kluba NS kao i predao zahtjev za brisanje iz članstva u NS isključivo iz unutrastranačkih razloga kao posljedica neslaganja sa politikom rukovodsva NS koja se vodi u posljednje vrijeme”, poručio je Vreto.

Razlozi i neslaganja, kaže Vreto, su poznata stranačkim organima i ne želi ih javno ponavljati osim što je bitno naglasiti da nemaju vezu sa radom Vlade KS koja je imala, kaže njegovu podršku bez obzira na neke različite poglede i greške koje je pravila.

“Smatram da sam transparentno i otvoreno iznosio svoja naslaganja u okviru rada organa NS, na taj način pokušao da ispunim i svoju obavezu ukazujući na devijacije”, rekao je ovaj, dosadašnji, zastupnik Naše stranke.

Današnjim prestankom članstva u NS prestaje, kaže, njegova polemika oko neslaganja unutar stranke. Žao mu je, potcrtava, što je došlo do njegovog izlaska iz Naša stranke, čijim je članovima i članicama poželio mnogo sreće. 

“Moj rad se nastavlja i biti će fokusiran na rad u SKS putem Kluba samostalnih zastupnika. Jasna podrška trenutnoj Vladi isključuje mogućnost podrške kod imenovanja nove Vlade”, zaključio je Vreto.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad