MUP ZDK pronašao 27,5kg marihuane

Vijesti 03. feb 202012:49 > 12:54
REUTERS/Lucy Nicholson

Policijski službenici Policijske stanice Crkvice su u nedjelju, 2. februara, u Zenici, u ulici Bilimišće, u pomoćnom objektu-šupi, pronašli su dvije platnene torbe u kojoj su se nalazili paketi oblijepljeni prozirnom folijom s sadržajem NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na licu mjesta uviđaj su izvršili službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave u Zenici, kojom prilikom je pronađena materija izuzeta a izvršenim vaganjem i preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o marihuani, ukupne težine 27,5 kg.

U vezi s tim, poduzete su sve neophodne operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i pronalaska počinioca navedenog krivičnog djela. Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona otkrili su drogu nakon konkretnih operativnih saznanja da se na području Zenice, naselje Bilimišće, nalazi veća količina narkotičkih sredstava.

“Navedene aktivnosti su rezultat stalne saradnje policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona s građanima, institucijama i drugim subjektima zajednice. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo građanima na saradnji u svakom pogledu koja rezultira otkrivanjem počinilaca inkriminisanih radnji”, navodi se u saopćenju iz MUPZDK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad