Bašić: Kad Forto da ostavku Vlade više nema

Vijesti 05. feb 202013:04 > 13:10
N1

U toku dana premijer KS daće ostavku, ćime će dosadašnja Vlada KS biti raspuštena, potvrdio je za N1 aktuelni ministar privrede u Fortinoj Vladi Haris Bašić. Bašić koji dolazi iz Naroda i pravde potcrtao je da, kao opozicija, novoj Vladi neće dati mira u koliko ne bude radila u interesu građana KS.

“Premijer će danas u toku dana podnijeti ostavku, kad premijer podnese ostavku Vlada je podnijela ostavku”, pojasnio je dosadašnji ministar privrede Haris Bašić, inače član NIP.

Dosadašnji ministar nije želio komentarisati nove prijedloge za ministarske pozicije, kaže ima svoje mišljenje koje nije na fonu onih koji su ih predložili.

“Onaj ko nominira tvrdiće da su oni najbolji na svijetu, opozicija će tvrditi drukčije, nije to ni sud ni akademija da se analizira, sačekaćemo da vidimo kako rade”, rekao je Bašić.

Na koncu ovaj ministar iz NIP je poručio da neće dati mira novoj Vladi KS, a sve zbog kako kaže interesa građana u KS. Potcrtava, povratka na staro, prije dolaska odlazeće Vlade, kaže nema.

“Nema! Nema! Nema zloupotrebe javnih fondova, nema stranačkog zapošljavanja. Ako budu radili u interesu građana sve će biti podržano”, zaključio je Bašić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad