Teška noć pred građanima Sokoca: Blokirana sela nemaju struje, grad bez vode

Vijesti 05. feb 202022:55 > 22:57
N1

Zbog velikih sniježnih nanosa i nevremena Sokolac je skoro pa odsječen. Milovan Bjelica, gradonačelnik Sokoca izjavio je da su sela bez struje, a grad bez vode - te da na pojedinim mjestima sniježni nanosi su i do dva metra.

On je za RTRS kazao da je teška noć pred mještanima i građanima. Angažovana je dodatna radna snaga kako bi očistili put prema selima, koja su blokirana.

Dosta palih stabala ometa promet i prohodnost.

Muškarac i dijete bili su zarobljeni na putu udaljenom 20 kilometara od Sokoca, jer je na cestu palo drvo zbog snažnog vjetra i sniježnih nanosa.

Dvije ekipe su odmah poslate na teren koje im pružaju pomoć.

Na više pravaca su zastoji.

Bjelica je kazao kako se nada da će se situacija sutra normalizovati, a kvarovi otkloniti.

Na magistralnom putu Han Pijesak-Sokolac u mjestu Luburić Polje očišćena je jedna saobraćajna traka, ali se i dalje saobraća otežano, zbog snijega i vjetra, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na magistralnom putu Mokro-Sokolac zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolocom i šlepere.

Otežano i usporeno saobraća se i na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, a iz AMS izdvajaju putne pravce Mrkonjić Grad-Miliništa, Šipovo-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar i Kneževo-Kotor Varoš, Kola-Stričići-Čađavica, Trnovo-Foča preko Rogoja, Dobro Polje-Kalinovik i Vlasenica-Han Pijesak preko prevoja Han Pogled.

Dodatan problem vozačima i radnicima preduzeća za puteve stvara jak vjetar koji formira snježne nanose, zbog čega čišćenje snijega ne daje rezultate.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad