HDZ: Je li ovo paradigma budućeg uređenja BiH?

Vijesti 06. feb 202007:33 > 07:36
Bljesak.info

Proteklih dana svjedoci smo uvredljivih natpisa na nekoliko javnih površina Grada Mostara. Vrlo je jasno da isti imaju za cilj, osim narušavanja izgleda javnih površina, vrijeđanje legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, koji su dosad kroz svaki izborni proces dobili plebiscitarnu podršku hrvatskog naroda u Mostaru i cijeloj BiH, navode u reakciji iz HDZ-a Mostar na uvredljive natpise na javnim površinama u Mostaru.

“Ne možemo se oteti dojmu da je motiv unošenje nemira među građanstvo, usporavanje pokušaja za relaksiranje odnosa, i to sve u jeku pregovora za konačne izbore u Gradu Mostaru. Zbog svega navedenog opravdano se postavlja pitanje: Kome je ovo u interesu i koja je svrha uvredljivih natpisa po javnim površinama, te što se želi postići osim iskazivanja vlastite frustracije, nemoći ili osobne mržnje? Je li politička kampanja već počela, iako još nisu usvojene izmjene Izbornog zakona BiH? Je li ovo paradigma budućeg uređenja BiH?”, navode iz HDZ-a Mostar. 

VEZANE VIJESTI

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar oštro je osudio ovakav kao i svaki drugi oblik vrijeđanja, vandalizma i mržnje.

“Pozivamo policiju i nadležne službe da urade svoj posao i otkriju počinitelje. Pozivamo sve građane Mostara da ne podliježemo ovakvim manipulacijama, te da nastavimo zajedničkim naporima doći do rješenja za civilizacijsko pitanje našeg grada, pitanje održavanja izbora”.

Grafiti te fotografije predsjednika HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 Dragana Čovića i Ilije Cvitanovića pojavile su se ovih dana na ulicama grada Mostara. Plakati s porukama liderima hrvatskih stranaka u BiH pojavili su se u Ulici kralja Tomislava, poznatijoj kao Avenija, kao i na Rondou.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad