Održana druga sjednica zajedničke komisije za evropske integracije

Vijesti 06. feb 202013:29 > 13:31
N1

Na drugoj sjednici Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Prijedlog odluke o načinu izbora i imenovanju članova Delegacije PSBiH u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) između PSBiH i Evropskog parlamenta.

Prema Prijedlogu odluke, koja će biti upućena Zajedničkom kolegijumu oba doma PSBiH, Delegacija PSBiH u POSP-u imala bi 13 članova, od kojih bi 12 bili članovi Zajedničke komisije za evropske integracije, dok bi trinaestog člana predložio Zajednički kolegijum oba doma PSBiH.

Zajednička komisija za evropske integracije PSBiH prihvatila je Izvještaj o radu Savjeta ministara BiH za 2017. i 2018. godinu.
Usvojen je Izvještaj o radu Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH za 2018. godinu, kao i Plan rada Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH za 2020. godinu.

Primajući k znanju Informaciju o 15, 16, i 17. sastanku Konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije/poslove zemalja učesnica u procesu stabilizacije i pridruživanja Jugostočne Evrope (COSAP), Zajednička komisija za evropske integracije PSBiH donijela je odluku da Zajedničkom kolegijumu oba doma PSBiH predloži da Bosna i Hercegovina bude domaćin ovogodišnjeg COSAP-a.

Takođe je predloženo da se Konferencija parlamentarnih komisija za evropske integracije/poslove zemalja učesnica u procesu stabilizacije i pridruživanja Jugostočne Evrope održi prije Samita Evropske unije u Zagrebu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad