Đapo i Sinanoglu: Nerado napuštam BiH, uprkos problemima postižete rezultate

Vijesti 07. feb 202015:47 > 15:52
Vlada FBiH

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo primila je danas u oproštajnu posjetu rezidentnu koordinatoricu Ujedinjenih nacija za Bosnu i Hercegovinu Sezin Sinanoglu, kojoj je zahvalila na dobroj institucionalnoj saradnji i unapređenju partnerstva između BiH i Ujedinjenih nacija.

Sinanoglu je kazala da, iako je njen mandat istekao, nerado napušta Bosnu i Hercegovinu, dodajući da naša zemlja, unatoč svim problemima, već postiže rezultate.

“Što više budete radili, dolazit će više sredstava”, kazala je Sinanoglu.

Ministrica Đapo je istakla da su Ujedinjene nacije uvijek bile jedan od strateških partnera Bosne i Hercegovine i podrška u realizaciji bitnih projekata, naročito iz domena zaštite životne sredine i turizma.

“Svjesni smo da našu zemlju tek čekaju velike obaveze i projekti u ovoj oblasti, za koje će nam biti neophodna pomoć UN”, kazala je Đapo.

Dodala je da očekuje da praksa dobre saradnje i partnerstva bude nastavljena i intenzivirana u interesu građana BiH, poželjevši Sinanoglu uspjeh u realizaciji budućih poslovnih obaveza i projekata, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad