Mještani srebreničkih sela navikli kad padne snijeg da su odsječeni od svijeta

N1

Srebrenica, petak 7. februar 2020. godine. Sela Luka i Krušev do, najudaljenija od Srebrenice svake zime bivaju snježnim nanosima odvojena od svijeta. Ovih dana, čim je pao snijeg, snažan vjetar je napravio smetove na putu kroz koje se već dva dana pokušavaju probiti mašine preduzeća što zimi održava ovu dionicu puta.

Oba sela su ostala bez struje i signala mobitela. Struja je nekoliko puta dolazila i nestajala danas popodne i nadamo se da će se snabdijevanje stabilizovati.

Čuli smo se sa Zimom Omerovićem u Krušev dolu koji kaže da je sniježna oluja zatrpala puteve. Stabla oborenog drveća pala su na put i iskidala žice od struje tako da polovina sela nema struju, a polovina ima. Velika oluja koja je prethodila snijegu na nekoliko kuća je podigla crijep. Snijeg u selu nije veliki, možda oko 30 cantimetara, ali su “u planini” kako mještani kažu smetovi i po dva tri metra visoki, tako da će trebati još dosta napora da se mašine probiju do sela.

N1

Kako smo obavješteni iz nadležne opštinske službe, trenutno je put proćišćen do tzv. Mećavnog dola na nekoliko kilometara od Karića Laza, raskrsnice gdje se put račva lijevo za Luku, desno za Krušev do. Na svu sreću u selima nema bolesnih, a ni mještani nisu mnogo zabrinuti i kažu “navikli smo mi na to”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad