U MFS-Emmausovoj ambulanti u Potočarima obavljeni prvi specijalistički pregledi

Vijesti 08. feb 202021:08 > 21:11
Anadolija

U novoizgrađenoj MFS-EMMAUS-ovoj ambulanti u Potočarima, danas su pružene prve specijalističke usluge za stanovništvo Srebrenice.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija

Pružili su ih ljekari Tuzlanskog kantona predvođeni prof.dr. Šekibom Umihanićem, pomoćnikom direktora za medicinska pitanja UKC-a Tuzla. Osim njega, intervencije su pružili i drugi članovi tima prof.dr Zijah Rifatbegović, načelnik klinike za hirurgiju UKC-a u Tuzla, prim.dr. Ferid Konjić specijalista opće i subspecijalista abdomenalne hirurgije na UKC-u, dr. Jusuf Hodžić specijalista interne medicine na Poliklinici Centar Eurofarm, dr. medicinskih nauka Nusret Ramić specijalista opšte i subspecijalista torakalne hirurgije UKC-a i Mehmedović Sead medicinski tehničar, izvršili su preglede i definirali dalje aktivnosti u radu ambulante.

U koordinaciji s navedenim timom u narednom periodu nastaviti će se sa radom u skladu sa uočenim problemima. Pacijenti nisu krili oduševljenje da su na usluzi imali eminentne ljekare različite specijalnosti do čijih usluge su vrlo često, teško ili nikako dolazili zbog nedostupnosti i drugih poteškoća u zdravstvenom sistemu, saopćeno je iz MFS-Emmaus.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad