Tegeltija uputio poziv mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da posjeti BiH

Vijesti 10. feb 202014:50 > 14:56
N1

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, a sagovornici su razmijenili mišljenje i o mogućnostima za prevazilaženje zastoja u procesu evropskih integracija u BiH.

Tegeltija je upoznao ambasadora Pošu sa prioritetima u radu novoformiranog Savjeta ministara, te naglasio da će Savjet ministara, uprkos kašnjenju u procesu formiranja vlasti i izazovima sa kojima se susreće, predano raditi na rješavanju pitanja važnih za život svih građana u BiH.

VM BiH
VM BiH
VM BiH

U razgovoru sa ambasadorom Mađarske u Bosni i Hercegovini, predsjedavajući Savjeta ministara istakao je da BiH i Mađarska imaju političke odnose bez otvorenih pitanja i dobru bilateralnu saradnju, te izrazio opredjeljenje za intenziviranje odnosa sa Mađarskom u oblastima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama, a predsjedavajući Tegeltija uputio je poziv mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da što skorije posjeti BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad