Stojanović: Nije ovo uvreda samo za mene, nego za svakog ko je bio u Armiji BiH

Vijesti 11. feb 202006:54 > 07:06
N1

Facebook status Elvisa Kondžića, šefa kabineta lidera SDA Bakira Izetbegovića, o Miloradu Dodiku, Drašku Stanivukoviću i Igoru Stojanoviću izazvala je mnogo reakcija u bh. javnosti. Kondžić je u svojoj objavi naveo da je lider SNSD-a "mila majka" za Stojanovića i Stanivukovića.

Stojanović, inače zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo, tokom opsade glavnog grada BiH proveo je u uniformi Armije Republike Bosne i Hercegovine. 

“Šef kabineta Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, već drugi put javno konstatuje da u poređenju između mene i Milorada Dodika, on bira Dodika jer mu je manje odbojan. Uvreda je to za mene, prije svega zbog stavova Milorada Dodika o negiranju države BiH. Tragedija za BH državu je da ta uvreda dolazi iz kabineta čiji predsjednik je poznat kao čovjek koji je rat proveo u trezoru, a njegov šef kabineta u izbjeglištvu i bio je mlad za rat. Mada sam stariji od Izetbegovićevog šefa kabineta godinu dana i mnogo mlađi od B. Izetbegovića, bio sam u ratu u Sarajevu i hodao po ratištima oko Sarajeva kao vojnik Armije BiH, i da mi je neko tada rekao da će od strane Izetbegovića neko pljuvati po meni poredeći me sa onima koji su protiv BiH, smijao bih mu se. Nije ovo uvreda samo za mene, nego za svakog ko je bio u Armiji BiH. Još jedan dokaz da su SDA i Armija BiH, suprotne politike i polovi”, naveo je Stojanović.

VEZANE VIJESTI

Kako je naveo, “ovaj stav kabineta Izetbegovića je samo potvrda iz SDA da nisu slučajno glasali za Dodikovog kandidata za državni Dom naroda, čime je SNSD postao nezaobilazan faktor u formiranju vlasti na svim nivoima”.

“Draži im je Dodik od mene i to je fakt. Sa Dodikom imaju komad bošnjačke teritorije. Bez Dodika su samo još jedna nacionalna stranka koja učestvuje u podjeli BiH. Ovo je takođe potvrda da šef kabineta pokušava svoj nedokazani ‘patriotizam’ dokazati pljujući po vojniku Armije BiH, braneći Bošnjake od mene, i to govori mnogo i o SDA i o B. Izetbegoviću. Već dugo iz SDA pokušavaju patriotizam prikazati kroz ime, vjeru i naciju… A mislim da bi trebali kroz djela. Ali, ako nema djela za 30 godina, onda moraš nametati druge kriterije da bi bio ‘patriota’. Kao u pjesmi D. Merlina ‘Gdje si bio ti kad je bilo najteže’. Za kraj, ne volim Dodika jer mu BiH nije prioritet, ali ne volim ni SDA jer im je prioritet ime, vjera i nacija. Meni je BiH ispred nacije, vjere, Dodika, Izetbegovića, šefa kabineta i HDZ-a”, poručio je Stojanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad