Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva kod podsekretara UN-a

Vijesti 11. feb 202010:32 > 10:36
Srna

Podsekretar UN i specijalni savjetnik generalnog sekretara UN Adama Dieng čestitao je gradonačelnicima Istočnog Sarajeva Nenadu Vukoviću i Sarajeva Abdulahu Skaki za uspjeh i pozitivne efekte Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), koji je prije godinu dana održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Dieng je sinoć organizovao prijem za Vukovića i Skaku u sjedištu UN u New Yorku i tom prilikom ukazao da su gradonačelnici Istočnog Sarajeva i Sarajeva realizovali značajan projekat, a da UN promovišu taj događaj kao pozitivan primjer.

On je naglasio da je evidentan doprinos miru, saradnji i dijalogu zbog čega je opravdano priznanje za diplomatsku aktivnost godine koju su gradonačelnici Vuković i Skaka dobili u Monaku u decembru prošle godine, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

“Čestitam vam i na nagradi koju ste dobili u Monaku za diplomatsku aktivnost godine, koja potvrđuje važnost ovog događaja za mir i razumijevanje u svijetu. Za ovakve iskorake potrebni su odlučni i sposobni ljudi, koji razumiju potrebu za tolerancijom”, dodao je Dieng.

Vuković je zahvalio za dodijeljeno priznanje, ističući da mu je prijemom u sjedištu UN ukazano povjerenje i velika čast.

“Drago nam je što smo za organizaciju EYOF-a 2019 dobili i ovu vrstu priznanja, te da UN ovaj projekat promovišu u cijelom svijetu, čime se doprinosi pozitivnoj slici i o gradovima Istočno Sarajevo i Sarajevo”, rekao je Vuković.

Srna

“Ovakvi prijemi i sastanci izuzetno su važni, uzimajući u obzir da smo u prethodnom periodu izgubili određene `medijske utakmice`, zbog čega nismo bili predstavljeni u svijetu na odgovarajući način. Smatram da je došlo vrijeme da to popravimo”, naglasio je Vuković.

Prijem za gradonačelnika Sarajeva i Istočnog Sarajeva u sjedištu UN u New Yorku organizovan je na godišnjicu otvaranja EYOF-a 2019.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad