Blagić o Stanivukovićevoj fotografiji: Novi političari, stare teme

Vijesti 11. feb 202011:21 > 11:55
N1

Teme i ideologije stare sedamdeset godina treba ostaviti iza sebe, a fokus staviti na sadašnjost i budućnost, poručio je Stefan Blagić, predsjednik UG Restart Srpska komentarišući fotografiju Draška Stanivukovića sa zastavom Četničkog ravnogorskog pokreta.

“Ova tema je stara 50, 60, 70 godina. Mnogo je bitnije, a to ni jedan medij nije pomenuo, kakav to uticaj ima na demokratiju i demokratske procese unutar BiH”, pita Stefan Blagić.

Blagić dodaje da u BiH postoji generacija novih političara, novih nada, s druge strane, kaže sagovornik N1, imamo potpuno iste stare ideologije.

“Tu dolazimo u opasnost. Možda su Stanivuković i Trivić uvidjeli da samo na takav način mogu doći na vlast”, kaže Blagić.

Sagovornik N1 još pojašnjava su se umjesto četničkih simbola mogli koristiti neki drugi.

“U tim situcijama onaj drugi narod dolazi u svojevrsnu vrstu straha jer znaju šta im se dešavalo u prošlosti”, rekao je predsjednik UG Restart Srpska.

Na koncu Blagić je pozvao sve ljude u BiH da imaju razumijevanja za druge nacije, narode, religije. Nije bitno, kaže, da se priča o ideologijama od prije sedamdeset godina, bitno je, zaključuje, da se govori o današnjici i onome što dolazi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad