Šarović: Nema ni kompromisa ni dogovora sa rušiteljima SDS-a

Vijesti 11. feb 202011:53 > 11:54
N1

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović govorio je danas, između ostalog, o mogućim stranačkim koalicijama na ovogodišnjim lokalnim izborima.

“O tome se prethodnih dana dosta špekulisalo, i ja sam o tome govorio. Možda evo prilika da kažem da u februaru neće biti nikakvog potpisivanja bilo kakvih sporazuma sa bilo kojom od političkih opcija ni na republičkom nivou niti u lokalnim sredinama. Radi se o nekoliko putokaza i pravaca da se donese odluke i o tome ćete biti obaviješteni, i kada neke stvari izdefinišemo kao Predsjedništvo gdje ćemo definisati naše politike i partnere za izbore”, kazao je Šarović.

On je poručio da njihovi partneri mogu biti samo oni koji dijele principe SDS-a.

“U tom smislu, oni koji ne redefinišu stavove ne mogu biti partneri sa SDS-om. Nema ni kompromisa ni dogovora sa rušiteljima SDS-a. Oni koji misle da mogu rušiti SDS, zašto bi mi s njima išli u koaliciju. Onaj ko nađe zajednički jezik sa nama, može nam biti partner. Jedini izuzetak od ovog stava može biti opština Srebrenica gdje ćemo gledati da okupimo što više stranaka i damo zajedničkog kandidata ali ne na način da nam neko izdiktira koga ćemo predložiti”, kazao je predsjednik SDS-a.

Poručio je da je “možda došao red da SDS predloži kandidata” i da se oko njega se okupe.