Magazinović: Igor je Bosna i Hercegovina

Vijesti 11. feb 202018:16 > 18:33
N1

Poslanik SDP-a u Parlamentu BiH Saša Magazinović za N1 je komentarisao pompu nastalu nakon što je Elvis Kondžić, savjetnik Bakira Izetbegovića, objavio Facebook status "Gledaš ovog Stojanovića iz KS. Gledaš ovog Stanivukovića iz RS. I skontaš da je Dodik za njih mila majka."

Podsjećamo, sam Stojanović je potom poručio da nije u pitanju samo uvreda upućena njemu, nego i svima koji su bili u Armiji BiH. Magazinović podržava stav stranačkog kolege:

“To je stavljanje mete na čelo svima onima koji se ne zovu onako kako bi po njihovom mišljenju se trebali zvati. Takvi ljudi moraju da se dokazuju, dok oni u njihovom okruženju kradu ovu državu i ne poštuju. Mislim da Sarajevo ne zaslužuje političare koji će od glavnog grada praviti mjesto koje nije prihvatljivo svima onima koji žive u BiH, poštuju je i vole.”

Magazinović je upitan i da li je on imao iskustva sa sličnim uvredama, samo zbog imena.

“Jesam, od sličnih ovakvih, onih koji misle da su oni ti koji određuju ko je patriota, ko je dobar, ko je loš. Ja sam dugo u politici pa sam malo i oguglao na te stvari. Dugoročno gledano ovo je strašno loša politika koja će razvaliti državu BiH. Oni nisu napali Igora, nego BiH. Igor je BiH. On je pošten momak, njemu ne mogu ništa ružno spočitati osim onoga kako se on zove”, istaknuo je Magazinović.

VEZANE VIJESTI

Takođe je dodao razočaranost zbog izostanka reakcije Stranke demokratske akcije na ovaj događaj:

“Nisam siguran da je njihova Bosna i Bosna onih koji su kao Igor i ja ista država.”

Magazinović je govorio o NATO i EU integracijama, rastu ruskog, turskog, kineskog uticaja u BiH, ali i nužnim promjenama kao što je Izborni zakon.

“Moje očekivanje je bilo da nova vlast pokaže ozbiljnost tako što će zajednički to predložiti, znači DF sa svojim partnerima SDA, HDZ, SNSD, SBB. To bi bilo kredibilno u smislu da ima izgled da prođe, a shvatam strateški potez DF-a da oni sami to predlože i da se pokušaju distancirati od SDA HDZ-a i SNSD-a. Kratko je vrijeme da analiziramo prijedlog, ima tu dobrih stvari i ima onih koje se trebaju doraditi, biće prilike i za raspravu i za amandmane. Ne znam zašto ne bi prihvatili, nema veze od koga dolazi ako je dobro. Međutim, do toga ima puno vremena”, rekao je SDP-ov Saša Magazinović.

Dodao je i to kako je odbijanje neke inicijative često samo jer dolazi iz opozicije. SDP-u, kako je objasnio, predlagač nije važan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad