MUP RS demantuje vršenje pretresa obdaništa

Vijesti 08. maj 201511:29 > 11:32
Srna / Arhiv

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) nisu vršili pretres predškolskih i školskih ustanova na području Srebrenice i Potočara, a kako je to navedeno u pojedinim medijima, saopćeno je danas iz entitetske policije.

Naime, svakodnevno u okviru redovnih aktivnosti, a pogotovo poslije terorističkog napada u Zvorniku, policijski službenici Policijske stanice Srebrenica vrše obilazak prostora u kojima borave djeca predškolskog i školskog uzrasta, a sve u cilju bezbjednosti djece i svih drugih koji ulaze i borave u ovim ustanovama“, navode iz MUPRS-a.

O svim ovim preventivnim aktivnostima obaviješteni su, kako dodaju, direktori škola i vrtića.  

Napominju da je poslije terorističkog napada u Zvorniku na prostoru čitave RS pojačana aktivnost policijskih službenika MUP-a RS, pa tako i u Srebrenici, a sve s ciljem zaštite građana i institucija RS.  

MUP RS odbacuje optužbe koje se ovim povodom iznesene na rad policije, te najoštrije osuđuje iznošenje neistinitih i netačnih optužbi na račun rada policijskih službenika ovog ministarstva.  

Također, pozivaju medije „da i sami poštuju novinarski kodeks i zakone koji regulišu njihov rad i da se prije sastavljanja svojih saopćenja informišu kod nadležnih institucija“.