I SDS podržao bojkot predstavnika RS-a u institucijama države

Vijesti 12. feb 202013:11 > 13:14
N1

Odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine duboko zadire u interese Republike Srpske i svi smo bili mišljenja da se mora reagovati kako se imovina ne bi knjižila na BiH. Zaključili smo da je potrebno stopirati rad srpskih kadrova u institucijama BiH dok se ne usvoji novi Zakon o ustavnom sudu BiH koji neće imati strane sudije u svom sastavu, kazao je zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke Rado Savić, nakon sastanka u Palati RS.

Savić je istakao kako je stav SDS-a da je Ustavni sud Bosne i Hercegovine “instrument politike onih stranaka koje žele da oslabe i unište Republiku Srpsku” i iz tog razloga prijedlog SDS-a je bio da se u narednom periodu pokrene inicijativa za usvajanje novog zakona o Ustavnom sudu BiH.

Savić je rekao da je na sastanku zaključeno je da je potrebno da se održi sjednica NSRS-a koja će se očitovati o ovome pitanju.

“Odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištvu predstavlja zaoštravanje situacije, a ovo je samo naša reakcija i mi moramo braniti interese Republike Srpske jer ako sada posustanemo pitanje je do koje granice će ići napadi na Republiku Srpsku i naš identitet”, naglasio je Savić,

Savić je poručio da je “pogrešna bošnjačka politika prema Republici Srpskoj i ta politika neće pridonijeti boljem životu građana već će voditi do daljih političkih zaoštravanja”, saopšteno je iz SDS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad