Hapšenja zbog nesvakidašnje prevare u Bosni i Hercegovini

Vijesti 13. feb 202007:57 > 08:02
PU Banjaluka

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka jučer su proveli operativnu akciju kodnog naziva „Parma“, a koja je usmjerena na otkrivanje krivičnih djela u vezi sa prometovanjem nekretnina uz prevare, falsifikovanje dokumentacije te druga krivična djela, saopćeno je iz PU Banjaluka.

U okviru ovih aktivnosti slobode su lišene četiri osobe inicijala G.R., M.R., D.Š., i M.V. zbog osnova sumnje da su na području Grada Banjaluka izvršili više krivičnih djela „Falsifikovanje isprave“, „Ovjera neistinitog sadržaja“, „Prevara“ kao i druga krivična djela. Ove osobe se sumnjiče da su u Banjaluci prometovali stan, bez vlasnika stana, te su isti na osnovu falsifikovane dokumentacije ponovo prodali, kao i da su prometovali tri vozila bez saglasnosti vlasnika sa falsifikovanim dokumetima i ugovorima, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 250.000KM. Takođe, postoje osnovi sumnje da su u toku 2015. godine izvršili Krivično djelo „Razbojništvo“.

Izvršen je pretres na dvije lokacije na području grada Banjaluka, koje koriste osumnjičene osobe te je tom prilikom pronađeno i oduzeto veći broj mobilnih telefona, laptopa, tableta i drugih elektronskih uređaja, sim kartice, uređaji za prisluškivanje, snimanje, policijski treptač, plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Od osobe G.R. su oduzeta dva vozila ukupne vrijednosti oko 85.000 KM.

Akcija je provedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Nakon završene kriminalističke obrade, G.R. će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dok će protiv osoba M.R., D.Š., i M.V biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri, saopćeno je iz PU Banjaluka.

PU Banjaluka
PU Banjaluka
PU Banjaluka
PU Banjaluka
PU Banjaluka
PU Banjaluka
PU Banjaluka

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad