Izetbegović: Ako treba ući ćemo ponovo u krizu

Vijesti 13. feb 202012:02 > 12:04
N1

"Mi nećemo moći da pred tim pritiskom popustimo. Pokušali su da u RS uzurpiraju, oduzmu zemljište. Ustavni sud je to po našoj apelaciji odbranio, sad se traži da mi oslabimo taj sud kako bi u buduće mogle takve odluke vlasti u RS da prolaze, i mi to nećemo uraditi", pojasnio je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Izetbegović je dodao da vlasti u RS pokušavaju odabirati ono što im odgovara kao sa švedskog stola.  Ono što im ne odgovara, kaže on, pokušaju ukloniti kako bi se omogućila dominacija entiteta nad državom. 

“Mi to nećemo dopustiti, ako treba ući će se ponovo u krizu. U ovoj državi će se poštovati Ustav, u ovoj državi će se poštovati vladavina zakona. Cijelu prošlu godinu smo izgubili u napadu na vladavinu zakona i nije prošlo”, rekao je član kolegija Doma naroda.

Izetbegović je prokomentarisao i za danas najavljeni sastanak Dodik-Čović.

“Ne mislim da će biti neki problem iz sastanka sa gospodinom Čovićem. Ne vjerujem da će gospodin Čović pratiti sve avanture gospodina Dodika. Ali evo vidjećemo da li se varam”, zaključio je Izetbegović.

Izetbegović je zaključio da će oni koji izazivaju krize će ugroziti i svoj narod, i one koje glasaju za njih. Dodaje, da će se BiH, nažalost, vremenom pretvarati u zemlju staraca, mladi će kaže otići, i neće imati ko da zaradi penzije za te starce.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad